Facebook

Welkom op de facebookpagina van groen en mens

Al jaren hangt er een drietal nestkastjes aan dit huis.... grappig om ze te zien aan vliegen.... als je goed keek gisteren dan zag je een bijzonder teken...

Pa en moe mus hebben de vlag uitgehangen ! Zouden er eitjes zijn??? 😁
...

View on Facebook

2 weeks ago

Stichting Groen en Mens

Wij nemen geen politieke standpunten in maar willen je wel wijzen op het mogelijk verdwijnen van iets moois...

Op 24 april besluit de gemeenteraad definitief dat ze géén geld beschikbaar stelt om de vogels op het Vogeleiland te (be)houden. Dat betekent voorgoed lege kooien en volières. Wat een enorme teleurstelling! Steun NU de petitie van de Stichting Vogeleiland om dit besluit voor 24 april te laten herzien.

Peter Heijke heeft zich ook altijd ingezet voor het vogeleiland. Een prachtig uniek gebied zonder vogels... wij moeten er niet aan denken.

Wij ondersteunen dus de actie red het vogeleiland !

teken de petitie!

petities.nl/petitions/behoud-het-vogeleiland-in-deventer?locale=nl
...

View on Facebook

2 weeks ago

Stichting Groen en Mens

Het landje van niets....

Vorig jaar werd een ambitieus plan bedacht. Een droom van een groep omwonenden uit de vijfhoek / spikvoorde werd ingediend bij de gemeente.

Een groene enclave aan de Vijfhoeksweg, weiland tegenover hun huis word omgetoverd tot ecologische verbindingszone. .

Buurtbewoners Anneke Rodenburg, Jessica Boon en Hub Gielkens, zijn als actieve bewoners in de weer geweest voor het nodige regelwerk. Er werden subsidies aangevraagd onder de noemer samen voor elkaar m.m.v Landschap Overijssel, Gemeente Deventer en de Stichting Groen en Mens.

Anno Maart 2019 is er aangeplant (o.a op boomfeestdag) heeft aannemer Wolthuis een poule gegraven en is er een natuurlijke oever uitgegraven. De omheining volgt. De nieuwe houten verbindings hekken staan er inmiddels al.

Zie hier een leuk filmpje gemaakt door buurtbewoner Jessica aan het begin van het project 9 maanden teruglandje van niets
...

View on Facebook

2 weeks ago

Stichting Groen en Mens
View on Facebook

4 weeks ago

Stichting Groen en Mens

Aanstaande Dinsdag 2 april gaan leerlingen van basisschool de kleine planeet en het multiculturele Deventer netwerk Vrouwen voor Elkaar gezamenlijk zo’n zestig hazelaars aanplanten op de Rielerenk, tegenover het Deventer ziekenhuis.

Verschillende andere organisaties hebben de aanplant mogelijk gemaakt. De Stichting Groen en Mens heeft de aan te planten hazelaars gefinancierd.

De grond is ter beschikking gesteld door de Gemeente Deventer, met medewerking van Landschap Overijssel, die een groot deel van de Rielerenk beheert. De Stichting IJsselboomgaarden, die de naburige hoogstamboomgaarden beheert, heeft een adviserende rol.

De aanplant is onderdeel van de campagne Stadsnoten van Stichting Land & Keuken en De Ulebelt.

Het planten van de hazelaars zal beginnen om 02.04.2019 om 10.30 uur.
...

View on Facebook

Groen en mens heeft deze maand een aantal prachtige leibomen. geschonken aan de Stichting Pluktuin Apeldoorn .

De leibomen zullen de kruidentuin omlijsten. De bomen zijn geleverd en om de zware exemplaren te verplaatsen werd de hulp ingeroepen van Vinkenest Hoveniers uit Wenum-Wiesel. Zij werkten belangeloos mee.

Je vind de tuin aan Wieselse Kampweg 41 in Wenum-Wiesel (Apeldoorn)
...

View on Facebook

Eindelijk daar is ie dan. De nieuwe website van de Stichting groen en mens

www.groenenmens.nl
...

View on Facebook

Fotograaf Bert de Graaf was gisteren aanwezig op de Boomfeestdag in de vijfhoek en maakte de onderstaande foto’s. Onze dank!
...

View on Facebook

1 month ago

Stichting Groen en Mens

Gisteren was het wederom Nationale Boomfeestdag. Ook in Deventer. Er werden door enthousiaste leerlingen bomen geplant op “het landje van niets”.

Een uniek stukje Sallands landschap in wording bevind zich midden in de woonwijk. (* exacte lokatie is noordelijk van de Leonard Springerlaan tussen Steinvoorde en Spijkvoorderhoud)

Je ziet hieronder een reportage van de boomfeestdag door Deventer radio en televisie

youtu.be/y9ux4NGsukkWoensdag, 13 maart, is het Nationale Boomfeestdag. Mede-organisator De Ulebelt organiseert dit jaar de Boomfeestdag in accentgemeente Deventer. Volg ons ook ...
...

View on Facebook

De mens maakt zich zorgen over het groen in Nederland. Een betreurenswaardig feit is namelijk dat de biodiversiteit in Nederland ieder jaar verder achteruit holt. Minder kleuren, bloemen, vlinders, bijen, vogels. Natuurmonumenten hield een groot onderzoek, de nationale landschapsenquete. 81 Procent van de ondervraagden heeft zorgen.

Een link naar de enquête:

www.natuurmonumenten.nl/nationale-landschap-enquête.

Het Onderstaand artikel is van de De Stentor
...

View on Facebook

Vandaag een verhelderend stuk in de De Stentor Deventer over de drooggevallen vijver op de Zandweerd (* Noord) in Deventer. Deventernaar en fotograaf Sjon Heijenga van de Stichting Open Boek werd gisteren geïnterviewd.

De situatie van het watertekort is ernstig maar lost waarschijnlijk zichzelf op. Klimaatverandering en het steeds meer verstenen van tuinen is de bedreiging van deze tijd.

Er zijn voordelen van huidige situatie. Het biedt de Gemeente Deventer enorme kansen. Maak er een natuurlijke vijver van. baggeren.. enz Dit is je kans.

Bron Dagblad Stentor DD | 27.11.2018
...

View on Facebook

Mooi stuk gisteren in De Stentor Deventer over de aanleg van een kikkerpoel in Epse.

bron: Stentor DD | 24.11.2018
...

View on Facebook

Afgelopen Maandag was deel 1 van het AVROTROS programma Radar extra op TV met het thema “van gas los” over de verduurzaming van Nederland met betrekking op energiebeleid en transitie hierin van ons kikkerland.

De moeite waard om te kijken!

Maandag deel 2 | NPO 1 | Radar | 20.25

Radar: Radar Extra kijk je op npo.nl
In de eerste uitzending van de Radar Extra-documentaire 'Van gas los' legt meteoroloog en voormalig weerman Reinier van den Berg uit waarom we nu keihard moeten werken aan een duurzame...
...

View on Facebook

David Koning , de tuincoördinator van Stadsakkers in Apeldoorn laat ons enthousiast weten zeer blij te zijn met onze bijdrage voor de nieuwe trekkers . Hij spreekt van een nieuwe fase van de tuinderij

hieronder een fotocollege die wij toegestuurd kregen!
...

View on Facebook

Vanmorgen in De Stentor aandacht voor ons project/schenking van 12 Parabool vogelhuisjes/ en het ophangen ervan bij lokatie Sint Jozef (Carinova) in Deventer. ...

View on Facebook

1 years ago

Stichting Groen en Mens

Iedere woensdag kunnen kinderen uit de buurt ( en de rest van Deventer) het dierenverblijf bezoeken van Wsv de IJssel (wijk en speeltuinvereniging Zandweerd Zuid).

Dankzij de Stichting Groen en Mens is het dierenverblijf al jaren een dagbestedingsplek voor deelnemers van de dagaktiviteitencentrum van De Parabool.

Medewerker Nienke Schipper-Heijke zorgt samen met deelnemer Niels voor het welzijn van de dieren en het verzorgen van het dierenverblijf. Ook maken zij samen voor de kinderen het dierknuffelen mogelijk. Dit contact tussen kind en dier is prachtig om te zien..

Op woensdagmiddag ben je van harte welkom aan de Kersenstraat 2 in Deventer om ook eens te komen kijken in het verblijf.

Hier zie je wat mooie foto’s van Nienke (gisteren gemaakt) van onze cavia’s en konijnen ....
...

View on Facebook

Stichting Groen en Mens heeft een geweldig project gerealiseerd aan de Zutphenseweg in Gorssel (Gemeente Lochem) bij de familie Brinkman.

De Stichting Groen en Mens vormde hier een voormalig weiland van 7000m2 om tot een prachtig landschap natuurgebied.

In dit natuurgebied kwam een hoogstam Boomgaard. Oude rassen werden er geplant van peren, appels, pruimen en zwarte moerbei.

Ook kwam er een vogel en vlinderbosje met ongeveer 16 soorten sleedoorn, tamme kastanje, zoete kers, karninaal muts, eik, berk, hazelnoot,

Er kwam ook een gemengde haag met de volgende soorten, meidoorn, sleedoorn, Spaanse aak, hondsroos, wilde appel en peer.

Het werk werd uitvoerd door Peter, Frans en Jaap, familie, vrienden en buren.

De planten werden geleverd door Olaf Nijenkamp Groothandel Tuinplanten uit Raalte en de vruchtbomen door Jansen - Manenschijn uit Dijkerhoek.

Wij zijn ontzettend trots op dit unieke landschapsproject!
...

View on Facebook

In de Gemeente Apeldoorn in het Zuiderpark is er een prachtige permacultuurtuin. De Stichting Groen en Mens waardeert deze tuin enorm en heeft een aantal fruitbomen geschonken aan de hardwerkende tuingroep.

Een aantal Appel Peren en Prunusbomen werden als een fruithaag geplant aan de westzijde van de omheinde tuin. De meidoorn vormt nu een natuurlijke scheiding met de boomgaard.

De tuin draait op volledig op enthousiaste vrijwilligers en en de opbrengst en kennis delen ze graag met buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

De fruithaag zal zeker veel mensen aanspreken laat de tuinploeg weten en zal weer nieuwe gespreksstof geven.

Zie ook: sites.google.com/site/transitietuinapeldoorn
...

View on Facebook

1 years ago

Stichting Groen en Mens

Dankzij een donatie van o.a het Groen en Mens fonds is er bij Stadsakkers in Apeldoorn een nieuwe tractor aangeschaft.Het is weer lente! Dit betekent ook hard werken op het land: wieden, frezen, zaaien. Dankzij onze nieuwe tractor uit Swifterbant van VM Service - en vandaag gebracht - gaat dit allemaal binnenkort een stuk makkelijker. De tractor konden we aanschaffen met behulp van donaties van het @Rabobank-donatiefonds, Stichting Groen en Mens, de schenking van BDRThermeagroup.com en dankzij de nog hoge inruilwaarde van de vorige tractor, die we ooit hebben gekregen van de Apeldoornse Soroptimisten. En nu aan de slag! ...

View on Facebook

Facebook stichting groen en mens link