Historie

In 1991 richt Peter Heijke met 2 andere initiatiefnemers de Stichting Natuur Anders op. Jarenlang is hij bestuurder, voorman, en natuurstrateeg. De Stichting heeft twee medewerkers in vaste dienst, er werken ruim 30 vrijwilligers. In 2011 krijgt hij voor zijn werk bij de Stichting een koninklijke onderscheiding.

In 2013 verlaat Peter de Stichting. Zijn vrije geest heeft behoefte aan iets nieuws. Rustig opnieuw beginnen. In een kleine vorm. De Stichting Natuur Anders is dan voor hem te groot, dit kost veel tijd en een hoop verantwoordelijkheden. Hij wil het rustiger aan gaan doen en wil meer tijd besteden aan andere dingen, zoals zijn familie en in het bijzonder zijn kleinkinderen.

Op het moment dat hij de SNA verlaat weet dat hij niet helemaal zonder kan. Een deel van Peters’s activiteiten word door de Stichting Natuur Anders na zijn vertrek niet meer gedaan. ( red Stichting is opgeven in 2017)

Peter richt in 2014 samen met  Janny Steenge en Monique aan ’t Goor een ANBI Stichting op  dit wordt de Stichting Groen en Mens .

Groen en Mens is een stichting die in eerste instantie geld wil investeren in groenprojecten in de regio Deventer en Voorst.

Groen en Mens richt op op onderhoud en aanleg van Stads en Dorpsgroen, en Natuur behoud en ontwikkeling van landschappelijke waarden in de regio.

Janny Steenge heeft met Peter Heijke een plaats gevonden waar hun gezamenlijke  maatschappelijke betrokkenheid bij Oost Europa onder kan onderbrengen.

Diverse projecten zijn vanuit het Groen en Mensfonds gerealiseerd. Zie hiervoor de projectpagina.